AKJAS MIRKO

Direktlänk till inlägg 20 februari 2008

Idag skulle man vilja vara ute hela dagen....

Av Elin Haglund - 20 februari 2008 11:08

eftersom det är ett sådant kalas väder!Sol, sol, sol!Nu tror jag att vi har haft sol i snart en hel vecka, det måste vara rekord:-)Hoppas bara att den inte försvinner utan får vara kvar ett tag till. Imorse blev det ännu tidigare igår eftersom jag idag skulle hämta Svea kl. 07:52 vid pendeln....usch klockan ringde 07.00 efter en dålig natts sömn.....jag brukar alltid sova bra på nätterna men i natt så har jag sovit piss dåligt.....hörde på radion imorse i bilen att det var fullmåne i natt så det kan bero på det att jag sov dåligt. Jag brukar nämligen sova dåligt när det är fullmåne ute å jag vet inte vad det beror på?


Efter att vi hämtat upp Svea på pendeln så åkte vi ut till klubben, jag kände mej inte alls sugen att träna idag heller så vi började med en lång promenad på 1 timme där hundarna fick busa av sig, Svea är nog Mirkos favvo kompis, dom leker så himla bra!Vissa dagar är det Svea som bossar å vissa dagar är det Mirko. Dom 2 senaste dagarna har det varit Mirko som bossat å gången innan dess var det Svea som bossade Mirko....så dom turas om:-) När vi kom tillbaka från promenaden så hade solen kommit fram å jag kände att jag fick lust att träna.


Vi körde:

Rutan - som har fått vila ett tag. Gick jätte bra!Hade en vinglig ingång i rutan efter att jag hade flyttat rutan en gång så att det nästan såg ut som att han var full:-)men han gick in rakt fram ifrån men sprang som sagt vingligt fram....såg ut som att han skulle gå in från sidan men han löste det. Nu ska vi börja lägga på stå kommando eftersom han står så himla bra i rutan å har raka fina skick in i rutan 9 gånger av 10.


Efter att jag hade kört rutan ett tag så sa tjejen som tränade bredvid mej att hon hade glömt bort att säga till mej att hennes hund löpte....jag tyckte bara att det var bra i och med att Mirko ska klara den störningen:-) Efter att hon gått så körde vi framåtsändandet där hon hade hållt till men det var inga problem!han ville nosa i marken en gång men då sa jag till honom att det gör vi inte å sen var han helt fokuserad igen så det var väldigt roligt att se att han kan jobba trots den störningen:-)


Framåtsändande - sakta kommando. Detta har oxå fått vila ett tag. Idag varierade jag mej så att belöningen kom bak från mej men han gick klockrent ändå:-)Efter tips från Kristina så har jag ju börjat sätta ner honom för att sen backa ifrån honom å detta har verkligen fått ett bra resultat......han är nu lugn å sitter inte å piper.....förut när han skulle stå stilla medan jag backade så stressade han upp sig vilket inte var bra.....men nu sitter han lugn å stilla tills jag säger sakta å han går RIKTIGT FINT sakta:-).....Det kanske är dax att avancera på detta moment å se om vi kanske ska testa att sätta ihop det.....ska köra sakta någon gång till å sen fräscha upp full fart till gruppen eftersom vi inte har gjort det på ett tag....sen får vi se om vi ska försöka att plocka ihop det?


Linförhet - ja det har verkligen gått framåt oj oj oj!Ingen trängning!eller han försökte en gång i början men sen hittade han tillbaka till rätt position igen. Körde mycket vä./hö. om halt och vanliga halter. Kom på nu när jag sitter å skriver att jag glömde halt om halt men det får vi ta nästa gång. Nu sätter han sig igen utan att jag behöver hjälpa honom med ett sitt, fick ju göra det ett tag för att vi hade tappat det men så är det ju med all träning, det är bara att backa!:-)


Hopp över hinder - kände att vi måste testa av detta moment oxå,men det var inga problem. Det är hans paradnummer!:-)från att ha haft svårt med det i början, då han gärna ville rusa förbi om han hamnade snett så hoppar han i alla lägen nu!:-)


Sen avlsutade vi med ett skick till rutan inna vi gav oss.


Sen bar det av hemåt men när på väg hem så kände jag att jag inte ville gå in å sätta mej när det var så fint väder utomhus så vi stannade bilen på ett ställe för att passa på att vara utomhus lite mer.


Eftersom Svea inte hade fått gjort något så slängde jag ut den korven jag hade kvar på ett jätte stort område så att de fick leta. Det tyckte dom var skoj!Dom peppade varandra såg det ut som, så ut som att de skyndade sig för att hitta korven för den andra:-)


Sen gick vi en promenad till med en massa bus innan vi gick tillbaka till bilen. Där fick båda två en rejäl genomborstning av pälsen, dom släpper bra med päls båda två. jag brukar alltid lämna Svea när hon ser ut som ett yrväder i pälsen efter all deras lek men idag så kommer hon att vara fin när jah lämnar henne:-)Nu är vi hemma igen efter ca 2 timmars promenad å 1 timmes träning för Mirko:-)Dom ligger utslagna igen så dom verkar vara nöjda med dagen.


Snart ska jag laga lite mat å göra mej iordning innan jag ska åka å lämna Mirko å Svea innan jag ska åka till jobbet.....

 
 
Lisa

Lisa

20 februari 2008 20:14

Inte bara jag som sover dåligt när det är fullmåne. Fast i natt sov jag som en stock. Annars brukar jag kunna ligga och vrida och vända mig i flera timmar för att till slut gå upp och göra mig en kopp te och då konstatera att det är just - fullmåne. Märligt vad man påverkas omedvetet! Man kan ju fundera över om man tillhör ett mer omänskligt släkte som tycker om att vara uppe när det är fullmåne:)

http://www.bjorkmannarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards